Onze certificaten

PEFC  - DUURZAAM BOSBEHEER

PEFC (Programme for the Endorcement of Forest Certification Scheme) is het grootste boscertificatiesysteem ter wereld.  Deze onafhankelijke, niet-gouvernementele milieuorganisatie zonder winstoogmerk fungeert als paraplu voor nationale certificatiesystemen.

PEFC garandeert dat bossen worden beheerd met inachtneming van strenge criteria en dat de houtstromen van in het bos tot bij de consument nauwgezet worden gevolgd en gecontroleerd door onafhankelijke certificatie-instellingen. Elke schakel in deze 'controleketen' dient in het bezit te zijn van een certificaat om het product te kunnen voorzien van het PEFC-label. Het gaat hier dus om een gesloten, gecontroleerde keten.

Het PEFC-label biedt u de garantie dat het product aan meer dan 300 criteria voldoet en dat het op de meest duurzame en ecologische manier tot stand is gekomen.

Bekijk certificaat

PEFC logo

FSC ®  - VERANTWOORD BOSBEHEER

De bescherming van het milieu begint bij verantwoord bosbeheer. Bossen zijn niet enkel bron van economische grondstoffen, zoals voor het maken van papier, maar zijn voornamelijk de natuurlijke habitat van een massa dier- en plantsoorten. Om deze ecosystemen te beschermen is een genormeerd, verantwoord bosbeheer noodzakelijk. Het FSC®-certificaat garandeert u dat er werd voldaan aan deze genormeerde milieucriteria en is het enige systeem dat ondersteund wordt binnen alle belangrijke milieuorganisaties.

Bekijk certificaat

FSC logo


FIBERMULCH

Fibermulch zijn fijne houtsnippers die hoofdzakelijk vervaardigd zijn uit wegwerppaletten. De houtsnippers moeten voldoen aan voorwaarden.

Bekijk certificaatATG

Het impregneren van het hout gebeurt volledig in eigen beheer d.m.v. de autoclaaf die voldoet aan de vereiste voorwaarden.

Bekijk certificaat