Poorten


​Met de aankoop van een houten tuinpoort van HOUTLAND kies je voor een heel duurzaam product om je tuin of bedrijfsterrein van de nodige privacy en veiligheid te voorzien.

Omdat elke situatie en persoonlijke voorkeur anders zijn, is er een groot aanbod draaipoorten en schuifpoorten: massieve poorten (gesloten) en poorten met doorkijk in standaardformaten of op maat gemaakt.

HOUTLAND maakt draaipoorten in enkele en dubbele uitvoering in verschillende houtsoorten.

Een verlijmde kader met pen- en gatverbinding zorgt voor extra stevigheid; kromtrekken en afhangen is dan niet mogelijk. Dat is ook zo bij poorten met een metalen kader.

Bij de dubbele draaipoorten is automatisatie mogelijk, afhankelijk van formaat en houtsoort.

Onze draaipoorten  

De stevigheid van de poorten is onze grootste troef. Bij HOUTLAND worden de schuifpoorten daarom enkel gemaakt in padouk; een edele houtsoort van duurzaamheidsklasse 1 die zorgt voor een zeer vormvaste houtconstructie.

Onze schuifpoorten




Combinatie draai- en schuifpoort


Met bijpassende omheining

 

Bescherming & onderhoud

  • Alle drukgeïmpregneerde grenen poorten hoeven geen onderhoud. Wel kunt u het vergrijsde en vervuilde hout na verloop van tijd een nieuw kleurtje bezorgen. Drukgeïmpregneerde palen zijn zeer duurzaam en instrijken hoeft niet. De impregnatie is zo diep dat het oppervlakkig aanbrengen van een houtbeschermmiddel niet noodzakelijk is. 
  • Thermo-naaldhout en thermo-ayous hoeven door de warmtebehandeling geen verder onderhoud. 
  • Kastanje, afromosia, okan en padouk zijn houtsoorten die onbehandeld geleverd worden en geen verder onderhoud vragen. Na verloop van enkele maanden vergrijst het hout. 
  • De palen in eik, azobé, afromosie, okan, robinia en padouk zijn voldoende duurzaam om zonder enige behandeling in de grond geplaatst te worden. 

Download de nieuwe catalogus