Straatmeubilair


Straatmeubilair speelt een essentiële rol in de sfeer van een stad; het moet zowel in harmonie zijn met het stadsritme als een gevoel van rust oproepen. HOUTLAND gebruikt daarom hout dat warmte uitstraalt in een omgeving die gedomineerd wordt door beton, metaal en kunststof.

Wisselende weersomstandigheden en vandalisme zijn een heuse uitdaging voor straatmeubilair en daarom maakt HOUTLAND enkel duurzame producten die gemakkelijk zijn in onderhoud.

HOUTLAND heeft een uitgebreid gamma om straten, pleinen, plantsoenen en parken in de stadsomgeving en openbare ruimte te verfraaien: zitbanken, picknicktafels, afvalbakken, bloem- en moestuinbakken, informatieborden, insectenhotels, hondentoiletten, omheiningen, klappoortjes, slagbomen, ... 

Maatwerk is onze specialiteit!

Naast de producten standaard in ons aanbod maakt HOUTLAND vaak houtconstructies op vraag van de klant.


Heb je zelf een idee of denk je momenteel na over een project met hout in de hoofdrol waarbij hout een belangrijk onderdeel is?

Wij denken graag mee!

  • Bel 052 42 26 06, mail naar [email protected] of vul het contactformulier in en vertel ons over je idee.
  • Ons team gaat aan de slag en maakt een offerte en een tekening.
  • Na goedkeuring wordt de levertijd bevestigd en starten we de productie.
  • Levering van het project. 

In het Hallerbos staan schuilhutten gemaakt uit robinia en lariks. De combinatie van de duurzame houtsoorten passen perfect in de natuurlijke omgeving van een bos.

Deze houtconstructies zijn volledig op maat gemaakt op vraag van het Agentschap voor Natuur en Bos.