Speeltoestellen

Bij HOUTLAND kan je kiezen voor een standaardtoestel of voor een basistoestel dat je kan aanvullen met aanbouwelementen en toebehoren.


Stel je eigen speeltoestel samen

1. Kies je basistoestel

Onze basistoestellen kunnen worden uitgebreid met verschillende aanbouwelementen; zoals schommels en zandbakken. Het platform met glijbaan, de klimmuur en het klimnet zijn echter steeds te combineren met een aanbouwschommel omwille van de stabiliteit. 

> Basistoestellen


2. Vul aan met aanbouwelementen

Schommelhaken en glijbaan zijn steeds inbegrepen. Enkel de toebehoren zoals zitting, trapeze, ringen, etc. zijn nog extra uit te kiezen. 

> Aanbouwelementen


3. Maak je speeltoestel compleet met toebehoren

> ToebehorenKies een standaardtoestel

Een andere optie is om een standaardtoestel te kiezen. Dit is een compleet toestel en hoeft geen aanbouw meer. Enkel de toebehoren zoals zitting, trapeze, ringen, etc. zijn nog extra uit te kiezen. 

> StandaardtoestellenWat is het verschil tussen een speeltoestel in vierkante palen en in ronde palen?

Een ronde paal wordt gefreesd uit een dunne stam en behoudt zo zijn natuurlijke ronde vorm. Dit hout is sterk en uiteraard voordelig in prijs. Door het achteraf drogen ontstaan er evenwel lengtescheuren en een iets ruwer oppervlak.

Vierkante palen worden uit een dikke stam gezaagd en eerst gedroogd alvorens te schaven. Hierdoor bekomt men een gladder oppervlak. De jaarringen zijn onderbroken waardoor weinig of geen dwarsscheuren in het hout ontstaan.Is het erg als de ronde palen lengtescheuren vertonen?

Hout is een natuurproduct dat onderhevig is aan droogte en vochtigheid. Omdat bij zonnig weer een ronde paal krimpt in de richting van de jaarringen, ontstaan er automatisch oppervlaktescheuren, die bij regen opnieuw verminderen.

Rondhout barst nooit tot de kern, de spanning rondom neemt immers af naarmate de scheur dieper wordt. Uw paal kan door die barsten niet breken, omdat lengtescheuren immers nooit rechtlijnig doorlopen maar telkens onderbroken worden. Een ronde paal – ook als die barsten vertoont – volgt de natuurlijke groei van de boom en is even sterk als een gezaagde balk. Geen reden dus tot ongerustheid! Een scheur tot 3% van de omtrek is een normaal verschijnsel in droge periodes.


Waarom kiezen voor een speeltoestel van HOUTLAND?

Veiligheid

Onze speeltoestellen beantwoorden aan de geldende veiligheidsnormen.

Eenvoudige montage

In tegenstelling tot de meeste bouwpakketten, waar nog voorgeboord en zelfs verzaagd moet worden, is bij een HOUTLAND speeltoestel alles volledig voorgeboord en op maat afgekort. U hoeft enkel de onderdelen met elkaar te verbinden. Elk speeltoestel wordt bovendien geleverd met een gedetailleerde montagehandleiding.

Lange duurzaamheid

Het hout wordt eerst onbehandeld afgekort en pas daarna onder druk geïmpregneerd. Dit verhoogt de levensduur aanzienlijk.

Uitstekende kwaliteit

Het hout van alle gezaagde palen en planken wordt eerst gedroogd en pas nadien verwerkt. Alleen op deze manier wordt effectief vermeden dat het hout achteraf kromtrekt. Palen en planken zijn stevig en mooi geschaafd.   

Eenvoudige plaatsing

Onze speeltoestellen zijn zo ontworpen dat ze niet ingegraven moeten worden. Putten graven in je gazon en met beton vullen is dus niet nodig; de grondankers volstaan om je speeltoestel stevig te verankeren.

Goede afwerking

Scherpe hoeken worden afgeschuind; ruwe plekken worden bijgeschuurd. Door het gebruik van gedroogd hout worden splinters tot een minimum herleid. Uitstekende bouten en schroeven worden afgeschermd met een kunststof afdekkap.

Wat je ook moet weten ...

  • Onze speeltoestellen zijn uitsluitend voor privaat gebruik en niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar.

  • Om veiligheidsredenen zijn onze speeltoestellen niet verkrijgbaar zonder glijbaan.

  • Alle opgegeven maten zijn bij benadering.

  • Elk speeltoestel moet regelmatig gecontroleerd worden, ook op roest en/of houtrot. Het is ideaal om in het begin en bij droog weer – wanneer het hout iets gekrompen is - de moeren en schroeven eens extra aan te spannen. 

  • We adviseren ook om de losse toebehoren, zoals klimtouw, schommelzitje, trapeze, ... tijdens de wintermaanden binnen te halen
TIP  

Leg houtsnippers onder je speeltoestel!

Een grasveld onder een speeltoestel vertoont na veelvuldig gebruik mogelijk modderige plassen. Het is niet mogelijk het gras af te rijden op moeilijk bereikbare plaatsen onder het speeltoestel en kort gemaaid gras is ook niet zacht.


Fibermulch® houtsnippers zijn de ideale oplossing als bodemmateriaal en valbescherming. Om het vergrijzen tegen te gaan en een vrolijke en natuurlijke kleur te bekomen worden de snippers met een biologisch kleurproduct behandeld.

  • Een laagdikte tussen de 10 à 20 cm wordt aangeraden.

  • +/- 150 cm aanbevolen vrije ruimte rondom het toestel

  • Kleuren: rood of onbehandeld

  • Verpakking: in bulk of in big-bags van 1,25 m3

  • Een filterdoek is aan te raden als scheiding tussen de snippers en de bodem om onkruid te weren.

> FIBERMULCH  > Filterdoek