Speeltoestellen

Binnen ons ruime aanbod speeltoestellen kan je kiezen om er zelf één samen te stellen of je kiest een standaardtoestel.


Stel je eigen speeltoestel samen

1. Kies je basistoestel

Onze basistoestellen kunnen worden uitgebreid met verschillende aanbouwelementen; zoals schommels en zandbakken. Het platform met glijbaan, de klimmuur en het klimnet zijn echter steeds te combineren met een aanbouwschommel omwille van de stabiliteit. 

> Basistoestellen


2. Vul aan met aanbouwelementen

Schommelhaken en glijbaan zijn steeds inbegrepen. Enkel de toebehoren zoals zitting, trapeze, ringen, etc. zijn nog extra uit te kiezen. 

> Aanbouwelementen


3. Maak je speeltoestel compleet met toebehoren

> ToebehorenKies een standaardtoestel

Een andere optie is om een standaardtoestel te kiezen. Dit is een compleet toestel en hoeft geen aanbouw meer. Enkel de toebehoren zoals zitting, trapeze, ringen, etc. zijn nog extra uit te kiezen. 

> StandaardtoestellenRonde of vierkante palen?

Een ronde paal wordt gefreesd uit een dunne stam en behoudt zo zijn natuurlijke ronde vorm. Dit hout is sterk en uiteraard voordelig in prijs. Door het achteraf drogen ontstaan er evenwel lengtescheuren en een iets ruwer oppervlak.

  • Hout is een natuurproduct dat onderhevig is aan droogte en vochtigheid. Omdat bij zonnig weer een ronde paal krimpt in de richting van de jaarringen, ontstaan er automatisch oppervlaktescheuren, die bij regen opnieuw verminderen.

  • Rondhout barst nooit tot de kern, de spanning rondom neemt immers af naarmate de scheur dieper wordt. Uw paal kan door die barsten niet breken, omdat lengtescheuren immers nooit rechtlijnig doorlopen maar telkens onderbroken worden. Een ronde paal – ook als die barsten vertoont – volgt de natuurlijke groei van de boom en is even sterk als een gezaagde balk. Geen reden dus tot ongerustheid! Een scheur tot 3% van de omtrek is een normaal verschijnsel in droge periodes.

Vierkante palen worden uit een dikke stam gezaagd en eerst gedroogd alvorens te schaven. Hierdoor bekomt men een gladder oppervlak. De jaarringen zijn onderbroken waardoor weinig of geen dwarsscheuren in het hout ontstaan.

Eenvoudig monteren en installeren

In tegenstelling tot de meeste bouwpakketten, waar nog voorgeboord en zelfs verzaagd moet worden, is bij een HOUTLAND speeltoestel alles volledig voorgeboord en op maat afgekort. U hoeft enkel de onderdelen met elkaar te verbinden. Elk speeltoestel wordt bovendien geleverd met een gedetailleerde montagehandleiding.

De HOUTLAND speeltoestellen zijn zo ontworpen dat ze niet ingegraven hoeven te worden, maar toch voldoende stabiel zijn. U hoeft dus geen putten te graven in uw grasperk en met beton op te vullen. De grondankers volstaan om uw speeltoestel stevig te verankeren.


Decoratieve houtsnippers van Fiber-mulch®

Een grasveld onder een speeltoestel vertoont na veelvuldig gebruik algauw enkele modderige plassen. Eveneens is het soms onmogelijk het gras af te rijden op moeilijk bereikbare plaatsen onder het speeltoestel. En echt zacht is een kort afgereden gazon bij een valpartij nu ook weer niet!

Houtsnippers bieden een oplossing als bodemmateriaal en als valbescherming. Om het vergrijzen tegen te gaan en om toch een vrolijk en natuurlijk kleur te bekomen worden de snippers met een biologisch kleurproduct behandeld.

  • Laagdikte: een laagdikte tussen de 10 à 20 cm wordt aangeraden.

  • Aanbevolen vrije ruimte: +/- 1,5 m rondom het toestel

  • Kleuren: rood of onbehandeld

  • Verpakking: in bulk of in big-bags van 1,25 m3

  • Filterdoek: wordt aangeraden als scheiding tussen de snippers en de bodem om onkruid te weren

 Houtsnippers kopen

Onderhoud

  • Elk speeltoestel moet regelmatig gecontroleerd worden op rost en/of houtrot.

  • In het begin is het ideaal om bij droog weer de moeren en schroeven eens extra aan te spannen. Bij droogweer krimpt het hout waardoor het dus iets losser kan zitten.

  • Berg de losse toebehoren (zoals het klimtouw, het schommelzitje, de trapeze, …) op in de wintermaanden. Zo gaan ze langer mee.