HOUTLAND plant een bos

9 december 2021

Ecologie en duurzaamheid zijn voor Houtland altijd al prioritair geweest. Het hout dat we verwerken komt steeds uit ecologisch beheerde bossen met gegarandeerde aanplant waardoor hout als hernieuwbare grondstof nooit zal uitgeput geraken. Bovendien kopen we ons hout enkel aan bij zorgvuldig geselecteerde leveranciers.

Bij Houtland werken we dus graag mee aan een betere wereld en we gaan voortaan nog een stapje verder.

Ons leefmilieu en haar biodiversiteit staan erg onder druk; Houtland wil met de aanplant van een bos meewerken aan de verbetering hiervan.

Bomen zijn zo ontzettend belangrijk. Ze zorgen voor een leefomgeving voor veel plant- en diersoorten, slaan CO2 op en zorgen voor een betere wateropslag.

Ook voor ons als mensen is het aangenaam vertoeven in de natuur. Door de gekende gezondheidscrisis van de afgelopen tijd hebben velen het belang hiervan (nog meer) leren appreciëren.

Kortom een bos biedt tal van voordelen en daarom plant Houtland een bos!  

Waar & wanneer? 

Op een 2tal km van onze showroom in Dendermonde, starten we begin april 2022  met het aanplanten van eik, beuk, robinia en es. Het terrein heeft een oppervlakte van +/- 2500 m2. 

Net zoals de bomen zal dit project ook groeien en daarvan houden we jullie graag op de hoogte. Keer daarom regelmatig terug naar deze pagina of volg ons bosverhaal via onze social mediakanalen op InstagramFacebook en Linkedin.